ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ έκοψε από βρέφος μηχάνημα ζωτικής σημασίας για τη ζωή του αξίας 600€

Με μια πρωτοφανή απόφαση ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε αίτημα ασφαλισμένης μητέρας για την παροχή ιατρικής συσκευής του μόλις ενός έτους παιδιού της συνολικής αξίας 600,00 ευρώ.

Το αφήγημα ορισμένων στελεχών του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας για δημόσια δωρεάν υγεία με ωφελημένο τον ασθενή, καταρρίπτει απόφαση του ίδιου του οργανισμού, που δεν αποζημιώνει δαπάνη 600,00 ευρώ σε μητέρα για το μόλις ενός έτους βρέφος που πάσχει απο βαριά νευρολογική συνδρομή.

Το παιδί έχει διαγνωσθεί σε Παιδιατρική Κλινική νοσοκομείου της Αττικής με Υποξαιμική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια και οι γιατροί συνέστησαν με ιατρική γνωμάτευση στη μητέρα την αγορά συσκευής οξυμετρίας για βρέφη με συναγερμούς.

Η μητέρα ως όριζε ο νόμος έκανε αίτηση στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου ο οργανισμός να αποζημιώσει τη συγκεκριμένη δαπάνη μετά από έγκριση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου.

Μετά από ταλαιπωρία έξι και πλέον μηνών ο ΕΟΠΥΥ απάντησε στο αίτημα της ασφαλισμένης ότι «η συσκευή παλμικής οξυμετρίας σύμφωνα με τον ισχύοντα ΕΚΠΥ δε χορηγείται», με αποτέλεσμα το παιδί να είναι χωρίς το απαραίτητο μηχάνημα για τον έλεγχο ζωτικής σημασίας για τη ζωή του παράμετρο, καθώς οι γονείς αδυνατούν να καλύψουν ιδιωτικά το κόστος.

Δυστυχώς αυτή είναι η ρουτίνα που βιώνουν καθημερινά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, βίαιες περικοπές και ταλαιπωρία, χωρίς κανείς από το κατά τ’ άλλα λαλίστατο υπουργείο Υγείας να μπορεί να τους δώσει μια απάντηση.

Πηγή: https://imedical.gr/o-eopyy-ekopse-apo-vrefos-michanima-zotikis-simasias-gia-ti-zoi-toy-axias-600-00-e/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *