-8%

Ράμμα ETHICON MONOGRYL 3/0 31mm 1/2c 70cm W3200

Original price was: 5.00€.Current price is: 4.60€.

Availability: Σε απόθεμα SKU: W3200 Κατηγορία:

Περιγραφή

Ράμμα MONOGRYL 3-0 W3200

Ράμμα MONOGRYL ενδείκνυται για τη συγκράτηση σε επαφή ή για τη συμπλησίαση μαλακών ιστών. Εκτός των ιστών του καρδιαγγειακού και των ιστών του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η χρήση του δεν ενδείκνυται σε οφθαλμολογικές και μικροχειρουργικές επεμβάσεις. Η εμφύτευση του συνθετικού απορροφούμενου χειρουργικού ράμματος MONOCRYL προκαλεί αρχικά μια ελάχιστη τοπική φλεγμονή των ιστών, χαρακτηριστική της αντίδρασης σε ξένο σώμα, που ακολουθείται από την ανάλογη τοπική ανάπτυξη ινώδους συνδετικού ιστού.

Ακολουθεί σταδιακή απώλεια της αντοχής και της μάζας του ράμματος λόγω της απορρόφησης του με την διαδικασία της υδρόλυσης κατά την οποία το ράμμα μεταβολίζεται σε αδιπικό οξύ που τελικά απορροφάται και μεταβολίζεται πλήρως στους ιστούς. Κατά την απορρόφηση του ράμματος MONOCRYL αρχικά παρατηρείται απώλεια της αντοχής του χωρίς σημαντική απώλεια της μάζας του. Το ράμμα διαθέτει παραμένουσα αντοχή 50-60 % μετά από μία εβδομάδα και έως 20-30% προς το τέλος της δεύτερης εβδομάδας.

Η απορρόφηση του ράμματος ολοκληρώνεται σε διάστημα 90 έως 119 ημερών. Το σύνολο της αρχικής αντοχή του ράμματος χάνεται σε διάστημα 28 ημερών.
Μέγεθος: 3/0 με βελόνα 31mm  P 1/2 κύκλου, μήκος ράμματος 70 cm.
Ράμμα MONOGRYL και χειρουργικές ραφές γενικά 

Οι χειρουργικές ραφές, γνωστές ως ράμματα, είναι μικρές θηλιές με λεπτό, ανθεκτικό νήμα διαφόρων τύπων. Ρόλος τους είναι να συγκρατούν την χειρουργική τομή έτσι ώστε να σχηματίζει μια σαφή γραμμή και να μην αφήνει κενά ή να ανοίγει. Μπορεί να γίνουν με πολλά και διάφορα υλικά, είτε φυσικά είτε συνθετικά, τα οποία έχουν επιλεγεί για να μειώνουν τις πιθανότητες παρενεργειών. Κάποια από αυτά είναι απορροφήσιμα και θα εξαφανιστούν μόνα τους , έπειτα από διάστημα μερικών εβδομάδων. Στις μέρες που ακολουθούν μια χειρουργική επέμβαση ή διαδικασία, η τομή σου θα έχει ροζ όψη και ίσως να εκκρίνει διάφανο υγρό ή μικρή ποσότητα αίματος.

Επικοινώνησε με το γιατρό αν παρατήρησετε

  • ερυθρότητα που επεκτείνεται πέρα από το σημείο του τραύματος
  • αιμορραγία που δεν σταματά με την πίεση μιας καθαρής γάζας
  • οξύ πόνο,
  • λευκό ή κίτρινο πύον που διαρρέει από το τραύμα
  • πυρετό

Δείτε επίσης

https://www.roimedicals.gr/shop/xeirourgikes-rombes-foliodress-gown-protect-standard-992810/

Χειρουργικά πεδία 50×75 cm με οπή (1 τεμάχιο) Soft care 125.053

 

 

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.10 g

Εταιρία

ETHICON

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ